Rozumienie miłosierdzia Boga w wybranych soteriologiach średniowiecza / Jacek Kempa. - Kempa, Jacek (1964- ).
Słowa kluczowe: teologia chrześcijańska, miłosierdzie a sprawiedliwość, soteriologia, Tomasz z Akwinu, Piotr Abelard, Anzelm z Canterbury.