Ex Libris Dra Zdzisława Gajdy / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1973)
Układ planetarny, na zwnętrznej orbicie napis: Ex Libris Dra Zdzisława Gajdy, z boku po prawej stronie bukiecik konwalii i litery N-C. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.