[Afisz teatralny. Incipit] Erstes Abonnement No 10 : Danzig Heute Freitag, den 9. Oktober 1829 : Zum Erstenmale: Der Vampyr : Romantische Oper in 2 Aufzügen : Nach Lord Byron`s Erzählung frei bearbeitet von Wilh. August Wohlbrück, Mitglied des Magdeburger Theaters : Zu Musik gesetzt von Heinrich Marschner, Königl. Sächsischem Musik-Direktor. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Der Vampyr. Romantische Oper in 2 Aufzügen", z librettem Wilhelma Augusta Wohlbrück według Georga Gordona Byrona i z muzyką Heinricha Marschnera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Byron, George Gordon Byron -- (1788-1824).; Wohlbrück, Wilhelm August -- (1796?-1861).; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne