Ex-Libris Dillmann E. Döcker jun. - Döcker, Ernst (1890)
Przedstawia pokój biblioteczny i siedzącego przy biurku mężczyznę czytającego książkę. Wyżej nad wyobrażeniem umieszczony jest anioł z zasłoniętymi przepaską oczmi i trzymający w jednej ręce miecz a w drugiej berło. Na wijącej się wstędze napis: Ex - Libris Dillmann. Pod przedstawieniem, w środku tarcza herbowa. Całość oplatają gałazki pnącza. Nazwisko aut. E. Döcker jun. w obrębie kompoz.