Fontanna Neptuna - Rogiński, Bolesław (1907-1990). ([Gdańsk], 1950)
Przedstawia sylwetkę rzeźby Neptuna z Fontanny Neptuna w Gdańsku na tle kamienic przy Długim Targu.
Pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora. Miejsce powstania i data według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki