[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater : Freitag, den 6. August 1830 : Alina, Königin von Golkonda : Idyllische Oper in 3 Aufzügen, nach dem Französischen : Musik von Berton. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1830)
Afisz przedstawienia "Alina, Königin von Golkonda. Idyllische Oper in 3 Aufzügen" Henri-Montan`a Bertona.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Berton, Henri-Montan -- (1767-1844). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne