[Chłop rosyjski] / [A. Orłowski]. - Orłowski, Aleksander (1777-1832) (1816)
Przedstawia sylwetkę chłopa w czapce przypominającej kapelusz i wspartego rękami na kiju. Całą postacią zwrócony w lewo. W tle zarys wiejskich chat.