Exlibris Tage Pedersen / Herbert Ott. - Ott, Herbert (1915-1987) (1965)
Mężczyzna w okularach siedzący na katedrze przed otwartą książką, obok kałamarz z gęsim piórem. Na katedrze napis: Exlibris Tage Pedersen. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.