Exlibris Tage Pedersen - Ott, Herbert (1915-1987).; Brandt-Pedersen, Tage. (1965)
Mężczyzna w okularach siedzący na katedrze przed otwartą książką, obok kałamarz z gęsim piórem. Na katedrze napis: Exlibris Tage Pedersen. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 20 w