80 rocznica powstania Straży Granicznej II Rzeczypospolitej. [T. 1-2] pod red. Anny Gosławskiej-Hrychorczuk ; Komenda Główna Straży Granicznej, Centrum Szkolenia Straży Granicznej im. Żołnierzy Korpusu Ochrony Pogranicza. (Centrum Szkolenia Straży Granicznej im. Żołnierzy Korpusu Ochrony Pogranicza, 2008)
Elektroniczna wersja książki drukowanej, prezentacje multimedialne, filmy.