Ex libris Romualda Bukowskiego Napieralski. - Napieralski, Walter (1929-1978) (1977)
Przedstawia monetę gdańską z 1685 r. Napis u góry: Ex libris Romualda Bukowskiego, u dołu: prawdziwego gdańszczanina z Wilna. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.