Ex libris Romualda Bukowskiego - Napieralski, Walter (1929-1978).; Bukowski, Romuald (1928-1992). ([S. l.], 1977)
Przedstawia monetę gdańską z 1685 r. Napis u góry: Ex libris Romualda Bukowskiego, u dołu: prawdziwego gdańszczanina z Wilna. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.
Keywords: Ekslibrisy numizmatyczne; Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.