Na Straży: ...biuletyn wewnętrzny Związku Pracy dla Państwa. - Jędrzejewicz, Janusz (1885-1951).; Miłoszewski, Zdzisław; Związek Pracy dla Państwa (Jerozolima). (Jerozolima : Związek Pracy dla Państwa, 1944)
"Na Straży" jest organem piłsudczyków [1947, 34].
Od nr 20 (luty 1946) format 31 cm.
Redaktorzy odpowiedzialni wg Kowalik, t.2. - 1976, poz. 1619.
W 1946, 28/30 (paźdz./grudz.) : wydawnictwa na Wschodzie.
Pierwsze dwa biuletyny nie są numerowane, dodatkowo w podtytule [nr 1]-27 zawarta jest słowna informacja o kolejnej numeracji biuletynu: pierwszy biuletyn wewnętrzny [...].
Dostępne również w formie elektronicznej.
Keywords: Polacy -- Bliski Wschód -- 1900-1945 -- czasopisma; Czasopisma polskie -- Palestyna