O tym, co łączy społeczność ludzką : sztuki wyzwolone i myślenie o wspólnocie w piśmiennictwie polskiego renesansu / Barbara Kaszowska-Wandor. - Kaszowska-Wandor, Barbara
Zakres i treść: mit zaklętej wspólnoty Stanisława Tarnowskiego, więzi wspólnoty, duszny pokój.