Uroczyste wodowanie m/s "Pułkownik Dąbek" / Włodzimierz Nieżywiński fotoreporter. - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983) (1969)
Przedstawia wodowanie statku "Pułkownik Dąbek" w Stoczni im. Komuny Paryskiej. Na zdjęciach żona Stanisława Dąbka Irena Dąbek, wicedamirał Zdzisław Studziński, 30.08.1969 rok.