Uroczyste wodowanie m/s "Pułkownik Dąbek" - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1969)
Przedstawia wodowanie statku "Pułkownik Dąbek" w Stoczni im. Komuny Paryskiej. Na zdjęciach żona Stanisława Dąbka Irena Dąbek, wicedamirał Zdzisław Studziński, 30.08.1969 rok.
Tytuł na rewersie.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Stocznia im. Komuny Paryskiej -- fotografie; Wodowanie -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk