"Der Lachs" : Älteste Likörfabrik Danzigs. (Danzig : [wydawca nieznany], 1945)
Karta pocztowa reklamująca gdańską przedwojenną restaurację "Der Lachs", która znajdowała się na Breitgasse 52 (Szeroka).
Data wydania na podstawie treści.
Keywords: Restauracje -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- karty pocztowe; Wolne Miasto Gdańsk (1920-1939); Karty pocztowe -- 1900-1945.; Pocztówka