Jezus Chrystus - świadek wierny i prawdomówny (Ap 3,14) - Mickiewicz, Franciszek (1962- ) (2000)
1. Jezus świadkiem. 2. Jezus świadkiem Ojca i swego posłannictwa. 3. Wierność i prawdomówność Jezusa. 4. Kontynuacja świadectwa Jezusa przez Ducha Świętego i Kościół.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Biblia; Chrystologia; Teologia katolicka; Artykuł z pracy zbiorowej; Analiza i interpretacja