[Afisz teatralny. Incipit:] W sobotę, dnia 28 października br. i w dni następne ... Wassa Żeleznowa sztuka w 3 aktach Maksyma Gorkiego w przekładzie Pauliny Wat. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz teatralny premiery, która miała miejsce w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Jerzy Walden, kierownik literacki Malwina Szczepkowska, scenografia Roman Bubiec.