Gdańsk św. Mikołaja - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia widok na bryłę kościoła św. Mikołaja w Gdańsku.
W rogu kompozycji tytuł, sygnatura autora St. Rolicz i data dzienna: 28.X.1945. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce