Z Knih O Umění Dr. E. Šindelář / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) (1960)
Przedstawia na tle kwitnącego drzewa nagą kobietę z wiankiem z gałązek na głowie i misą z owocami w ręku. Po obu stronach wzdłuż krawędzi napis: Z Knih O Umění Dr. E. Šindelář. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.