Z Knih O Umění Dr. E. Šindelář - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Šindelář, Evžen ([S. l., 1960)
Przedstawia na tle kwitnącego drzewa nagą kobietę z wiankiem z gałązek na głowie i misą z owocami w ręku. Po obu stronach wzdłuż krawędzi napis: Z Knih O Umění Dr. E. Šindelář. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechy -- 20 w