Carl von Dittersdorf und das Kreuzherrenkloster in Neisse - Walter, Rudolf (2000)
1. Zur Musikpflege und zum Dittersdorf-Notenbestand der Kreuzherren. 2. Arien, Duette, Terzette etc. 3. Sigre Ditters, Solo für Violino piccolo con Basso ex F, Kopie des Kreuzherrn Jacob Martini.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Carl von Dittersdorf i klasztor Bożogrobców w Nysie.
Streszczenie polskie.
Keywords: Dittersdorf, Karl Ditters von -- (1739-1799); Bożogrobcy; 1701-1800; Muzyka austriacka; Kościół św. Apostołów Piotra i Pawła (Nysa); Nysa (woj. opolskie); Polska; Artykuł z pracy zbiorowej