Opracowanie czasopism w Bibliotece Uniwersyteckiej w Toruniu : od katalogów kartkowych do komputerowych / Magdalena Gołota-Majewska. - Gołota-Majewska, Magdalena (1957- ).
Słowa kluczowe: komputeryzacja bibliotek, opracowanie czasopism, Centralna Kartoteka Tytułów Czasopism (CKTCz), centralny katalog NUKAT, zintegrowane systemy biblioteczne, zintegrowany system biblioteczny Horizon, Biblioteka Uniwersytecka w Toruniu, format MARC, digitalizacja czasopism.