Opracowanie czasopism w Bibliotece Uniwersyteckiej w Toruniu : od katalogów kartkowych do komputerowych - Gołota-Majewska, Magdalena (1957- ). (2014)
Słowa kluczowe: komputeryzacja bibliotek, opracowanie czasopism, Centralna Kartoteka Tytułów Czasopism (CKTCz), centralny katalog NUKAT, zintegrowane systemy biblioteczne, zintegrowany system biblioteczny Horizon, Biblioteka Uniwersytecka w Toruniu, format MARC, digitalizacja czasopism.
Tytuł nagłówkowy.
Streszczenie angielskie.
Keywords: Biblioteka Uniwersytecka (Toruń) -- konferencje; Katalogowanie -- Polska -- konferencje; Czasopisma -- katalogowanie -- Polska -- konferencje; Biblioteki naukowe -- Polska -- informatyka -- konferencje