Martin Heinrich Klaproth Professor Der Chemie Bey Der Kon. Preuss. Artillerie. Academie In Berlin & C. Geb. Zu Wernigerode D. I. Dec. 1743. / E. Henne. - Henne, Eberhard Siegfried (1759-1828) (1800)
Przedstawia portret z profilu w popiersiu Martina Heinricha Klaprotha (1743-1817), chemika niemieckiego, profesora uniwersytetu w Berlinie. W latach 60. XVIII w. pracował w Aptece Ratuszowej w Gdańsku.