Zdzisław Morawski - Maria Preta czyli Życie nie znosi żałoby / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1971)
Afisz teatralny prapremiery, która miała miejsce 3.04.1971 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Zbigniew Bogdański, scenografia Jadwiga Pożakowska, opracowanie dźwiękowe Katarzyna Szymańska.