Kamen Zidarow - Łaska królewska / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1952)
Program teatralny premiery 19.06.1952 r. Reżyser: Wiktor Biegański, scenograf: Marian Kołodziej, kierownik literacki: Stanisława Fleszarowa.