[Ekslibris Johanna Petera Ludewiga] Tessera Imp. Nobilitatis ab Aug. Imperatore Carolo VI indulta J. P. de Ludewig. Die XI Mens. April MDCCXIX. - Ludewig, Johann Peter von (1668-1743). ([S. l.], 1719)
W ramce wśród obfitych labrów z akantu herb, powyżej szarfa z napisem w trzech rzędach: Tessera Imp. Nobilitatis ab Aug. Imperatore Carolo VI indulta J. P. de Ludewig. Die XI Mens. April MDCCXIX, u góry na ukoronowanej owalnej herb, po bokach na wiciach roślinnych w owalach dziewięć herbów elektorów niemieckich.
tyt. nadany przez katalogującego.
Keywords: Ekslibrisy herbowe; Ekslibrisy -- Niemcy -- 18 w