Kościół N. P. Maryi, widok z wieży kościoła na dach i ul. Mariacką [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia dach Kościoła Mariackiego i ul. Mariacką, widok z wieży bazyliki, 1951 r.