Kościół N. P. Maryi, widok z wieży kościoła na dach i ul. Mariacką - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk, 1945)
Przedstawia dach Kościoła Mariackiego i ul. Mariacką, widok z wieży bazyliki, 1951 r.
Tyt. główny i data na pierwszej karcie teki, tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie