Ex Libris Tadeusz Kurpaski / WK. - Kościelniak, Władysław (1916-2015) (1988)
Przedstawia mężczyznę w stroju góralskim na tle górlaskiej chaty, u dołu napis: Ex Libris Tadeusz Kurpaski. Sygnatura artysty monogram WK i data w obrębie kompozycji.