Ex Libris Tadeusz Kurpaski - Kościelniak, Władysław (1916-2015).; Kurpaski, Tadeusz (1932-2012). (1988)
Przedstawia mężczyznę w stroju góralskim na tle górlaskiej chaty, u dołu napis: Ex Libris Tadeusz Kurpaski. Sygnatura artysty monogram WK i data w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.