Ex Libris Stefana Płużańskiego / Zofia Fijałkowska. - Fijałkowska, Zofia (1909-1989) ([wydawca nieznany], 1975)
Płynący po morzu żaglowiec, na pierwszym planie paleta malarska i pędzle. U dołu na wstędze napis: Ex Libris Stefana Płużańskiego.