Medal. Ernst Wichert 1887-1950 "Na początku mojego życia był las...". ([Polskie Towarzystwo Numizmatyczne], 2001)
Medal. Awers: siedzący na tle lasu mężczyzna, obok napis: Ernst Wichert 1887-1950. Rewers: na pierwszym planie czapla, Obok karta z cytatem: "Na początku mojego życia był las..." niżej autograf Wicherta, w tle budynek wśród drzew, wzdłuż krawędzi napis: Leśniczówka Piersławek - Forsthaus Kleinort.