Bastion Aussprung mit Pulvermagazin ([S.l.], 1908)
Przedstawia fragment Bastionu Wyskok z prochownią, widoczna drewniana palisada wzdłuż wału, 1908 r.
Tyt. i data: 18. 6. 1908 oł. na rewersie, tam też dalsza część opisu: Längs dem Festungswall noch alte Pallisadenbefestigung.
Fot. Gd.
Keywords: Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie