Staropolska drukarnia w której Jan Aleksander Gorczyn Bibliopola tłoczył w Krakowie w roku 1661 pierwsze numery Merkuriusza Polskiego W. Chomicz. - Chomicz, Witold (1910-1984) (1961)
Drukarze przy pracy.