Widok z wieży Kościoła Najświętszej Marii Panny w stronę ul. Toruńskiej / fotografia Adam Bogacz. - Bogacz, Adam (fotografia) (1959)
Przedstawia widok ogólny Gdańska w trakcie odbudowy, ujęcie z wieży kościoła Najświętszej Marii Panny w kierunku południowo-wschodnim, na pierwszym planie wieża Ratusza Głównego Miasta, w głębi Targ Maślany, Motława i Dolne Miasto, około 1959 r.