Ex Libris Jacka B. Sierakowskiego / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1972)
Przedstawia koguta z profilu, u góry gęsie pióro, u dołu sztucer. Napis z lewej strony: Ex Libris Jacka B., z prawej strony: Sierakowskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.