[Żaglowce] - Staniszewski, Leon (1904-1979). ([Gdynia], 1970)
Przedstawia sylwetki historycznych żaglowców.
Tytuł nadany przez katalogera.
W prawym dolnym rogu ołówkiem sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Żaglowce -- w sztuce; Grafika -- Polska -- 1945-1970.