[Holownik "Huragan"] - Amerski, Włodzimierz; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia zacumowany w porcie holownik "Huragan", 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Niesprzyjająca zimowa aura jest przyczyną wielu morskich kolizji i awarii. W ratowaniu ludzi i statków biorą udział jednostki spod znaku krzyża maltańskiego.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Żegluga -- wypadki -- fotografie; Ratownictwo morskie -- Polska -- 1945-1990 -- fotografie