Ojczyzna to ziemia i groby / Joanna Pyszny. - Pyszny, Joanna (1950- ).
Recenzja książki: Cmentarze / Jacek Kolbuszewski. Wrocław, 1996 oraz Co mnie dzisiaj, jutro tobie : polskie wiersze nagrobne / wybrał, wstępem i kometarzami opatrzył Jacek Kolbuszewski. Wrocław, 1996.