Ex Libris Tadeusza Lesznera eg. - Grabowski, Edward (1904-1966) (s.n.], 1963)
Kobieta pod drzewem siedząca na postumencie z napisem: Ex Libris Tadeusza Lesznera, obok niej kwiat róży przykryty książkami. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.