[Ekslibris] Carolus de Brosses A . Aveline. - Aveline, Antoine (1691-1743) (1730)
Przestawia w ramce owalną tarczę herbową z trzema listkami koniczyny, pod koroną, podtrzymywaną przez dwa lwy. Niżej na ozdobnej tablicy napis: Carolus de Brosses Comeæ Tornaci Baro Montis Falconis Regi a Consiliis in suprema Burgundiæ Curia præses infulatuæ. Pod ramką nazwisko aut. A. Aveline sculp.