[Spór] / KGorski. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia staszego mężczyznę na koniu, otoczonego przez grupę ludzi, wśród których panuje nerwowe napięcie. Obok konia stoi chłopiec, a przed koniem pies.