Geneza i rozwój katolicyzmu społecznego w Polsce międzywojennej - Chrost, Sławomir (1967- ). (2016)
Słowa kluczowe: katolicyzm społeczny.
Key words: social catholicism.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł równoległy: The origin and development of social catholicism in interwar Poland.
Bibliografia na stronach 128-129.
Streszczenie angielskie.
Keywords: Katolicyzm społeczny -- Polska -- 1900-1945 -- konferencje; Katolicyzm społeczny -- Polska -- biografie -- konferencje