Trwałe wartości tradycji cyrylo-metodiańskiej : w 1100-lecie śmierci św. Metodego / Leonard Górka SVD. - Górka, Leonard (1936- ).
1. Ewangelizacja kultury i życia kościelnego. 2. Posługa jednania. 3. Pro domo sua, czyli polskie związki z tradycją cyrylo-metodiańską.