Trwałe wartości tradycji cyrylo-metodiańskiej : w 1100-lecie śmierci św. Metodego - Górka, Leonard (1936- ). (1991)
1. Ewangelizacja kultury i życia kościelnego. 2. Posługa jednania. 3. Pro domo sua, czyli polskie związki z tradycją cyrylo-metodiańską.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); Cyryl -- (święty ; -- ok. 827-869); Chrześcijaństwo; Wpływ i recepcja; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej