[Afisz. Incipit] Odczyt prof. dr Edwarda Lipińskiego, członka Polskiej Akademii Nauk na temat: Polska myśl ekonomiczna w epoce odrodzenia / Polskie Towarzystwo Ekonomiczne w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1953)
Afisz z informacją o odczycie, który miały miejsce 2.12.1953 w Sopocie.