Marcus Antonius Muretus. (1580)
Portret, popiersie, ujęte w owalną ramę, wsparty na postumencie na którym umieszczono łacińską frazę na temat portretowanego. Nad portretem umieszczono imiona i nazwisko portretowanego w wersji łacińskiej.